МОН спільно з ДСНС презентує уроки з мінної безпеки для школярів

4 квітня світ відзначає Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги у розмінуванні, започаткований у 2005 році Генеральною Асамблеєю ООН. Небезпека, яку несе в собі використання даного виду озброєнь, має більш серйозні і більш тривалі соціально-економічні наслідки для мирного населення, де є проблема мін і замінованих об’єктів. Сьогодні конче потрібно сприяти поширенню інформації серед громадськості з цієї вкрай актуальної теми та нагадувати про те, що дотримання простих правил рятує життя.

З нагоди Міжнародного дня просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги із протимінної діяльності ЮНІСЕФ спільно із ДСНС за підтримкиМіністерства освіти і наукипідготували інтерактивні онлайн-уроки з мінної безпеки для школярів. Заняття створені дляпочаткової,середньої та старшої школи.

Діти дізнаються, як відрізняти вибухонебезпечні предмети, де вони можуть приховуватися, які знаки попереджають про них та яких правил безпечної поведінки потрібно дотримуватися у разі виявлення міни чи боєприпасів. Уроки тривалістю 15 хвилин містять завдання, мультфільми і відеоматеріали.

Кiлькiсть переглядiв: 33